Privecursus sportfotografie

cursus sportfotografie in Lightroom

Op verzoek is er nu de mogelijkheid om een privecursus sportfotografie te volgen in Ridderkerk (Zuid-Holland). Deze cursus wordt gegeven door sportfotograaf Wessel Dekker. Wessel Dekker begon in 2004 als sportfotograaf en heeft inmiddels een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van sportfotografie en is geen onbekende meer langs de sportvelden en sportzalen in de regio Rijnmond.

Wat is sportfotografie ?. Sportfotografie is een vorm van fotografie waarbij er gebruik wordt gemaakt van het juiste moment om zo de perfecte beweging vast te leggen.

Hoe maak je een goede sportfoto?

Regelmatig krijg ik de vraag waarom mijn foto’s wel scherp zijn en die van enthousiaste ouders langs de kant niet. Veel mensen denken vaak dat het maken van scherpe actiefoto’s met mijn camera vanzelf gaat of in ieder geval een stuk makkelijker. Er komt echter meer bij kijken dan een goede camera. Ook met camera’s die in ieder geval handmatig in te stellen zijn, kun je prima actiefoto’s maken. Voor iedere sport zijn andere sportfotografie instellingen van toepassing.

Wat voor apparatuur heb ik nodig voor sportfotografie?

Voor sportfotografie heb je een camera nodig die snel kan scherpstellen en een hoge burstrate heeft om snelle acties vast te leggen. Een lichtsterke lens is ook belangrijk voor indoor sportfotografie. Een 70-200 mm lens met een maximaal diafragma van F/2.8 wordt veel gebruikt en is in veel situaties goed te gebruiken.

Het gebruik van een smartphone of tablet is bij voorbaat niet geschikt. Sportfotografie met een compact camera, smartphone gaat echt niet samen. Een teamfoto zal nog net lukken maar een actiefoto van een speler halverwege het veld is gedoemd te mislukken.

Iedereen kan sportfotograaf worden. Zou jij ook eens mooie scherpe sportfoto’s willen maken van jouw zoon of dochter in actie ? Ja, dan is deze privecursus sportfotografie zeker iets voor jou. Ik geef graag tips en advies aan enthousiaste sportliefhebbers die mooie foto’s willen maken.

Inhoud privecursus sportfotografie

Tijdens de privecursus sportfotografie is er persoonlijke aandacht voor techniek, instellingen van de camera, positie langs het veld en compositie. Kortom, hoe stel je jouw camera in bij sportfotografie. Ook worden veelgemaakte fouten besproken.

Ook is er aandacht voor fotobewerking in Adobe Lightroom, sportfotografieboeken en inspiratie door andere sportfotografen via Youtube filmpjes..

De cursus bestaat uit 3 lessen, waaronder 1 buitenworkshop op locatie.

In deze cursus sportfotografie worden tips gegeven waarmee je zelf direct aan de slag kunt.

Les 1

 • Kennismaking
 • Introductie sportfotografie
 • Uitleg techniek
 • Wat heb je nodig voor sportfotografie ?
 • Lenzen sportfotografie
 • Wat is de beste camera voor sportfotografie ?
 • Welke instellingen voor sportfotografie ?
 • Sluitertijd sportfotografie
 • Autofocus sportfotografie
 • Uitleg compositie

Les 2: workshop

 • De theorie toepassen in de praktijk tijdens een voetbalwedstrijd.

Les 3

 • Foto’s van de workshop bespreken
 • Uitdiepen verschillende sporten
 • Sportfotografie binnen en buiten
 • Wat zit er in je cameratas
 • Uitleg nabewerking in Adobe Lightroom
 • Boeken over sportfotografie

Na de cursus kan zelf aan de slag als sportfotograaf !.

Voorwaarden

Er wordt vanuit gegaan dat deelnemers aan de cursus sportfotografie kennis hebben van de basisbegrippen van de fotografie (diafragma, sluitertijd en ISO), fotograferen met een spiegelreflex-of systeemcamera en een telelens met minimaal zoombereik 200 mm hebben. Sportfotografie met een compact camera, smartphone of tablet is niet mogelijk.

Locatie en data

De cursus sportfotografie wordt gehouden in een gezellige woonkamer, Clara Wichmannstraat 30, 2984 XG Ridderkerk. De praktijk workshop wordt gegeven op het sportcomplex van voetbalvereniging RVVH , Sportlaan 6, 2982 SN Ridderkerk.

Cursusdata worden samen in overleg met de cursist bepaald.

Tijdsduur lesavonden: van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Workshop op een zaterdag:

 • of van 10.30 – 13.00 uur
 • of van 14.00 – 16.30 uur.

Het is mogelijk om gratis te parkeren in de directe omgeving van de les locatie en de voetbalvereniging.

Aanmelden privecursus sportfotografie

Ben je ook enthousiast geworden en wil je graag deelnemen aan deze privecursus sportfotografie? Meld je dan alvast aan!

Deelname kost € 199,00 per persoon ((inclusief koffie/thee/handout). Betaling vooraf na ontvangst van de factuur.

Bij deze privecursus kan een ieder genoeg persoonlijke aandacht krijgen en er is ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Na deze cursus kan zelf aan de slag als sportfotograaf.

Aanmelden of opvragen nadere informatie kan via mail info@wesseldekkerfotografie.nl of telefoon 06 – 40433750.