Fieldtest Sony A9

by Super User
Hits: 1268

Hockey vereniging Kampong Utrecht opende zondag 15 oktober 2017 officieus het nieuwe Kampong Colosseum met de wedstrijd tegen Amsterdam.

Voor Sony aanleiding een tiental fotografen uit te nodigen om met de nieuwe Sony A9 systeemcamera de mooiste foto’s te schieten. De Sony A9 is bedoeld voor het PRO-segment.

Deze actie in samenwerking met Kamera Express leverde een bonte verzameling foto’s op.

Als eerste werd een presentatie gegeven over de Sony A9 en specifieke functies. Supersnelle full frame systeemcamera in het professionele segment met een 24 megapixel sensor, 20 foto’s per seconde, 5-assige beeldstabilisatie en een geluidloze sluiter.

Daarna mocht iedereen een camera uitkiezen en langs het veld zijn of haar positienemen om de camera te testen tijdens een officiële hockeywedstrijd. Ik koos voor de combinatie Sony A9 met de snelle Sony FE 100-400 mm/2.8 G lens.

In de praktijk was mijn ervaring overweldigend. Super snel en accurate autofocus zodat “missers” bijna onmogelijk zijn. Omdat de camera geluidsstil is heb ik in het menu toch een aanpassing gedaan om het vertrouwde sluitergeluid elektronisch te simuleren. Tijd vloog voorbij maar je had toch genoeg tijd om de camera uit tet testen.

k had mijn eigen geheugenkaart meegenomen zodat ik de RAW beelden thuis zelf in Lightroom kon bewerken. De dag werd afgesloten met een evaluatie en borrel.

Kortom een zeer geslaagde dag en een ideale mogelijkheid om een nieuwe camera uit te testen. Zeker voor herhaling vatbaar !.