World Press Photo tentoonstelling 2017 Rotterdam

by Super User
Hits: 1182

De World Press Photo tentoonstelling 2017 is de uitkomst van de jaarlijkse fotowedstrijd.

Deze reizende expositie presenteert het werk van de professionele fotojournalisten en documentaire fotografen voor een wereldwijd publiek. De tentoonstelling is elk jaar in meer dan 100 steden over de hele wereld te bezichtigen.


De bekende internationale fototentoonstelling was drie weken lang te zien in de Laurenskerk vanaf zaterdag 20 januari 2018 tot en met 9 februari 2018. De organisatie was in handen van studentenvereniging S.S.R.-Rotterdam. De vereniging viert haar 100 jarig bestaan en heeft de eer gekregen de tentoonstelling naar Rotterdam te brengen. Het evenement werd geheel dóór studenten georganiseerd.

De wedstrijd wordt gezien als de grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd van het jaar en is onderverdeeld in acht verschillende categorieën te noemen: hedendaagse kwesties, dagelijks leven, algemeen nieuws, lange termijn projecten, natuur, mensen, sport en hard nieuws. In elke categorie is de eerste, tweede en derde prijs toegekend.

World Press PhotoRotterdam2

De tentoonstelling had grote belangstelling en ook veel internationale bezoekers kwamen een kijkje nemen. De foto’s in de categorie “hard nieuws” zijn zeer indrukwekkend.

World Press PhotoRotterdam3
Tegelijkertijd liep in de kerk de tentoonstelling Rotterdammers van Humanitas waar in een indringende serie portretten de cliënten van Humanitas een gezicht kregen.

World Press PhotoRotterdam5