Hoe een aantal tennisfoto’s onverwachts nieuwsfoto’s werden

by Super User
Hits: 2837

De NK Tennis is het evenement waar de Nederlandse tennistop het jaar afsluit.

Dit toernooi is tevens het decor voor de titelstrijd om het nationale kampioenschap in zowel het enkel- als dubbelspel, inclusief het rolstoeltennis.


In december 2014 werden in het Topsportcentrum Rotterdam de Nederlandse Loterij NK Tennis gehouden. Het was voor mij de ideale gelegenheid om camera-instellingen uit te proberen tijdens het fotograferen in een grote sporthal. Voor tennisser Mark de Jong was dit zijn laatste toernooi voordat hij zijn actieve tennis periode zou beëindigen en de overgang ging maken als coach van Robin Haase.

Koen Everink

De 42-jarige Koen Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gebracht, terwijl zijn dochtertje boven lag te slapen.

Mark de Jong

De Rotterdamse tenniscoach Mark de Jong werd, nadat hij op 23 maart werd gearresteerd, voorgeleid door het OM omdat hij mogelijk meer wist van de dood van Koen Everink. Mark de Jong zou bij de tennisvrienden horen met wie Everink de avond van zijn overlijden voetbal aan het kijken was. Uiteindelijk werd hij officieel als verdachte beschouwd en werd in hechtenis genomen door justitie. Mark de Jong heeft altijd ontkend dat hij zijn vriend en gokmaatje heeft vermoord.

ANP

Omdat het persbureau ANP geen recente foto’s van Mark de Jong hadden hebben ze 3 van mijn foto’s via Orange Pictures aangekocht. Deze worden tot op de dag van vandaag nog regelmatig door diverse media gebruikt.

Rechtzaak

Deze kwestie speelt nu al bijna twee jaar en uiteindelijk is voormalig tenniscoach Mark de Jong op dinsdag 23 januari 2018 veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar voor de moord op zakenman Koen Everink. Dat is evenveel als het Openbaar Ministerie had geëist.

De Jong was niet bij de uitspraak in de rechtbank in Utrecht aanwezig. Hij gaat in hoger beroep, zei zijn advocaat Bob Kaarls direct na de uitspraak.

2014MarkdeJong2

Toevalstreffer

Hoewel de aanleiding zeer triest is, zijn deze sportfoto’s toch een schoolbeeld van een toevalstreffer. Van sportfoto naar nieuwsfoto !