Expositie Gemeentehuis Ridderkerk 2018

Expositie sportfotografie van fotograaf Wessel Dekker gemeentehuis-Ridderkerk 2018

In de Middenbeuk van het gemeentehuis Ridderkerk is vanaf maandag 12 februari tot en met vrijdag 9 maart 2018 een expositie met sportfoto’s van de Ridderkerkse fotograaf Wessel Dekker te zien. Er hangen meer dan vijftig foto’s van verschillende sporten. Die geven allerlei aspecten van het sporten weer, zoals fysieke kracht, teamspirit, maar ook passie en beleving.

De specialiteit van Wessel is sportfotografie. Daarom is hij veel te vinden op sportvelden en -complexen in het Rijnmondgebied en in het Topsportcentrum Rotterdam. Daar maakt hij tijdens wedstrijden en evenementen prachtige actiefoto’s.

Het juiste moment

“Sportfotografie is niet alleen het vastleggen van een sportactie, maar juist ook het vastleggen van de emotie die daarmee gepaard gaat. Het ‘pakken’ van de juiste momenten in een ‘split second’.”

Vreugde en verdriet

“Vreugde en verdriet zijn altijd belangrijke momenten om te fotograferen. Bij beslissende wedstrijden probeer ik daar de focus op te leggen. Ook een verdedigende actie of doelpoging is een goed fotomoment.”

Over de vraag wat hij zijn mooiste sportfoto vindt hoeft hij niet lang na te denken. “Dat is een foto tijdens een wereldbekerwedstrijd BMX op Papendal in Arnhem. Twee kleurrijke BMX’ers, hangend in een blauwe lucht als achtergrond. Een sport die niet bij het grote publiek bekend is.”

“Sportevenementen bieden de deelnemers een podium, liefhebbers vermaak en mij als fotograaf inspiratie. Met volle bewondering kijk ik naar grote sportevenementen. Neem nou bijvoorbeeld de Olympische Spelen. Wat een organisatie is dat! Een droom voor iedere fotograaf om de finale van de 100 meter sprint te mogen fotograferen!”

Fotograaf Wessel Dekker

Wessel Dekker begon in 2004 als clubfotograaf bij voetbalvereniging RVVH. Drie jaar later mocht hij ook voor de tennisvereniging d‘Oudelande de mooie en spannende momenten vastleggen.

Nadat hij een cursus Sportfotografie, door topfotograaf en Zilveren Camera winnaar Robert Vos gegeven, had gevolgd werd zijn passie alleen maar groter. “Ik doe vooral ideeën op door te kijken. Het internet is wat dat betreft een onuitputtelijke bron van inspiratie.”

De expositie gemeentehuis Ridderkerk is tijdens de openingstijdens van het gemeentehuis te bezichtigen. Meer informatie vindt u op www.wesseldekkerfotografie.nl .