Expositie Bibliotheek Ridderkerk 2015

Expositie van sportfotografen Bibliotheek Ridderkerk 2015

In Bibliotheek Ridderkerk is van 14 november t/m 8 januari 2016 een expositie ingericht met sportfoto’s van vijf amateur- en professionele fotografen. Op de foto’s zijn allerlei sporten te zien. De Bibliotheek Ridderkerk wil hiermee sport onder de aandacht van haar bezoekers brengen.

Bijna alle sporten zijn vastgelegd, zoals handbal, voetbal, volleybal, tennis maar ook zwemmen, wielrennen, turnen en paardensport. Meer dan 50 sportfoto’s zijn er te bekijken, op de eerste etage van de bibliotheek. Op de foto’s zijn lokale sporters te zien van o.a. RVVH, Slikkerveer, TV d’Oudelande, handbalvereniging DES, V.V. Papendrecht, V.V. Drechtstreek en AV Passaat. Ook de Ridderkerkse topturner Bart Deurloo kan natuurlijk niet ontbreken.

De foto’s geven allerlei aspecten van het sporten weer, zoals fysieke kracht, teamspirit, maar ook passie en beleving. De sportfoto’s zijn gemaakt door: Wessel Dekker, Roelie ’t Jong, Aiji Kley, Peter Verheijen en Erik de Wijk.

RIDDERKERK – Expositie Sportfotografie 2015 in Bibliotheek Ridderkerk

Sportfotografie is een vak apart: onder (bijna) constante beweging probeer je een beeld vast te leggen. En dat is niet altijd even makkelijk. De groep fotografen heeft de fijne kneepjes van het vak geleerd van ANP fotograaf Robert Vos en winnaar Zilveren Camera 2009 tijdens de cursussen Sportfotografie van ToBe Dordrecht.

De expositie werd op vrijdagavond 13 november 2015 geopend door Robert Vos.