Even voorstellen

Camera Sony Alpha

Wie is de persoon achter deze website en de hier getoonde foto’s? Mijn naam is Wessel Dekker en ik ben een freelance fotograaf uit Ridderkerk die voornamelijk gebruik maakt van Sony fotoapparatuur. Een uitgegroeide hobby en passie voor fotografie heeft gemaakt wat Wessel Dekker Fotografie nu is. Al op zeer jonge leeftijd raakte ik in aanraking met een spiegelreflex camera.

Na vele jaren de camera niet aangeraakt te hebben is het toch weer gaan kriebelen rond 2007 en met de aanschaf van een digitale spiegelreflex ben ik toegetreden tot de digitale fotowereld. Ik heb mijn kennis uitgebreid door het lezen van diverse tijdschriften, boeken, websites en met het volgen van diverse workshops en cursussen.

Het moeilijkste in de fotografie is het maken van een simpele foto

Momenteel dus freelance fotograaf voor diverse dag- en weekbladen, bedrijven en particulieren.

De specialiteit van Wessel Dekker Fotografie is sportfotografie en ik ben als sport fotograaf daarom veel te vinden op sportvelden en -complexen in het Rijnmond gebied om actiefoto’s te maken tijdens wedstrijden.

Maar ook voor andere onderwerpen is Wessel Dekker Fotografie te vinden, zoals concerten, portretten en evenementen.

De foto’s worden regelmatig gebruikt door lokale, regionale en landelijke media.

Mijn doelen

  • Klant staat centraal. Het doel van Wessel Dekker Fotografie is om jou als sportliefhebber te fotograferen tijdens het uitoefenen van je favoriete sport. Ik werk in overleg met de organisatie van een evenement en probeer zoveel mogelijk mooie fotolocaties te zoeken.
  • Service, alles voor een tevreden klant. Snelheid, efficiency, transparantie en flexibiliteit worden altijd als uitgangspunt genomen voor jou als klant. Ik doe altijd mijn uiterste best om je als tevreden klant te kunnen blijven behouden. Als een klant ontevreden is, dan moet hij of zij dit aangeven, dan zorg ik voor een oplossing die de klant tevreden maakt.
  • Ik werk in overleg met de organisatie van een evenement en proberen zoveel mogelijk mooie fotolocaties te zoeken.

Werkervaring

Eerst maar eens een cursus Basis fotografie gevolgd. Daar werd ik zo enthousiast over fotografie dat ik daarna gelijk andere cursussen heb gevolgd. Je raakt nooit uitgeleerd !

En nog steeds volg ik regelmatig trainingen, workshops en masterclasses om bij te blijven in dit vak.

Geleidelijk heb ik mij ontwikkeld tot een breed inzetbare fotograaf, beeldbewerker die de beeldtaal niet alleen inhoudelijk maar ook technisch volledig beheerst.

Gestart als hobbyfotograaf met het regelmatig fotograferen van sportevenementen voor het fotopersbureau Orange Pictures. Daarvoor werkervaring opgedaan bij lokale sportverenigingen als allround fotograaf.

Ontwikkeling

Je bent nooit uitgeleerd. Het komende jaar wil ik me meer bekwamen in portretfotografie en leuke projecten fotograferen en mijn Lightroom workflow verder verfijnen.

Wessel Dekker


Mijn inspiratie

Fotografie inspiratie doe ik vooral op door te kijken. Zien doet doen zeg maar. Het internet is wat dat betreft een onuitputtelijke bron van inspiratie.

De sportfotografen Pim Ras en Klaas Jan van der Weij zijn voor mij ook een inspiratiebron.

Mijn visie

Fotografie is schrijven met licht waarin elke vorm van emotie wordt vastgelegd. Van klein tot groot, jong of oud, Fotograaf Wessel Dekker probeert iedereen op een enthousiaste manier zo vast te leggen zoals jullie vrienden je zien! Kortom jezelf!

Als fotograaf hoef je niet ontwikkeld te zijn, als je maar niet negatief overkomt

Aandacht voor jouw wensen geeft rust. En ruimte om zelf ook met ideeën te komen. Een fotoshoot is een proces waarin je groeit. Het is meer dan alleen compositie, techniek en poseren voor de camera. De juiste sfeer en jouw betrokkenheid zijn minstens zo belangrijk. Het levert krachtige beelden op. Het spreekwoord zegt “een foto zegt meer dan duizend woorden”.