Cursus

Nieuwe cursus Sportfotografie in Ridderkerk

In het najaar van 2022 start er weer een cursus sportfotografie in Ridderkerk (Zuid-Holland). Deze cursus wordt gegeven door sportfotograaf Wessel Dekker. Wessel Dekker begon in 2004 als sportfotograaf en heeft inmiddels een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van sportfotografie en is geen onbekende meer langs de sportvelden en sportzalen in de regio.

Sportfotografie is een vorm van fotografie waarbij er gebruik wordt gemaakt van het juiste moment om zo de perfecte beweging vast te leggen.Tijdens de cursus is er aandacht voor techniek, instellingen van de camera en compositie. Ook is er aandacht voor fotobewerking, sportfotografieboeken en inspiratie door andere sportfotografen. De cursus bestaat uit 4 lessen die om de week zullen plaatsvinden op woensdagavond; in de tussenliggende periode maken de deelnemers foto’s van sportwedstrijden. In deze basiscursus sportfotografie worden tips gegeven waarmee je zelf direct aan de slag kunt.

Les 1
- Kennismaking
- Introductie sportfotografie
- Uitleg techniek

Les 2
- Foto’s bespreken huiswerk
- Uitleg compositie
- Wat zit er in je cameratas

Les 3
- Foto’s bespreken huiswerk
- Uitdiepen verschillende sporten

Les 4:
- Foto’s bespreken huiswerk
- Uitleg nabewerking Lightroom
- Nabewerking in praktijk met foto’s cursisten
- Boeken over sportfotografie

Er wordt vanuit gegaan dat deelnemers aan de cursus kennis hebben van de basisbegrippen van de fotografie (diafragma, sluitertijd en ISO), fotograferen met een spiegelreflex-of systeemcamera en een telelens met minimaal zoombereik 200 mm hebben.

De cursusdata in 2022 zijn nog niet bekend.

• Woensdag xx oktober
• Woensdag xx oktober
• Woensdag xx november
• Woensdag xx november

Er is gekozen voor 1 les in de 14 dagen zodat er genoeg tijd is om de theorie te laten bezinken en de thuisopdrachten uit te voeren.

Deelname kost € 149,00 per persoon ((inclusief koffie/thee/handout) De cursus grootte bedraagt maximaal 8 deelnemers, zodat een ieder genoeg persoonlijke aandacht kan krijgen.

Meer Informatie is te vinden op de website van Wessel Dekker, www.wesseldekkerfotografie.nl

Aanmelden kan via Wessel Dekker via mail of telefoon 06 – 40433750.