Concertfotografie

Concertfotografie

Voor jong en oud.. muziek. Concertfotografie is één van de meest uitdagende vormen van fotografie. Het fotograferen van pure emotie, passie en vrijheid.

Sinds ik met fotograferen begonnen ben heb ik concerten en theatervoorstellingen mogen fotograferen. Luister ik naar muziek, dan zie ik ook foto’s. Kijk ik naar foto’s, dan hoor ik ook muziek. Voor mij zijn die twee dingen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Concertfotografie is één van de meest uitdagende vormen van fotografie. Eigenlijk zit alles er wel in, technisch is het uitdagend omdat het licht vaak wisselt en dat licht is er vaak ook niet genoeg. Concertfotografie instellingen van de camera zijn weer anders dan bij sportfotografie. Er wordt gebruik gemaakt van lichtsterke lenzen,

De ideale concertfoto vangt het gevoel en de sfeer van het optreden en laat precies zien hoe het was. Uit een goede foto spreekt waardering voor de artiesten en hun liveoptredens. Daar probeer ik als concertfotograaf mijn uiterste best voor te doen.

Creatief gezien is het een uitdaging om het gevoel van de muziek over te brengen in het beeld. Niet de makkelijkste dingen allemaal.

Concertfotograaf gezocht ?, neem dan contact met mij op.